Știi ce face orezul prăjit atât de bun? Unt și usturoi. Cât încape din amândouă!
Ah și încă un secret.. cu cât orezul este mai vechi cu atât se prăjește mai bine. Muuullttt mai bine. Deci dacă ai mâncat orez simplu fiert la cină, peste o zi va fi numai bun pentru rețeta asta. Cât despre tipul de orez, recomand orez cu bob lung. Il pui în apă multă cu puțină sare, îl fierbi 10-15 minute și apoi îl strecori. Lasă-l bine la scurs, cu cat este mai rece cu atât se va prăji mai bine.
Pentru un cuplu ai nevoie de:
- 1 cană de orez cu bob lung
- 6 felii subțiri de bacon
- 1 pumn de mazăre congelată
- 4 căței de usturoi
- 1 ceapă verde
- 1 morcov
- 1ou
- 1 linguriță de ghimbir măcinat
- praf de chili
- 50 grame de unt
- sare, piper