Pentru 4 prieteni ai nevoie de:
- 2 conserve de rosii (cuburi sau întregi)
- 1 cub de supa (de pui sau vegetala)
- 1 ceapă mare
- 2 căței de usturoi
- 1-2 linguri de zahăr
- 2-3 linguri de ulei
- 1 linguriță de busuioc uscat
- sare, piper
- Se taie ceapa julienne și se caramelizează la foc mic în cele 2 linguri de ulei.Se amestecă iar când se înmoaie se adaugă o lingură de zahăr. Se lasă pănă când prinde o culoare ușor maronie, dar să nu fie arsă.
- Se adaugă usturoiul și se lasă aproximativ 1 minut. Se adaugă cele 2 conserve de roșii. Se amestecă bine. Se umplu conservele cu apă și se adaugă la supa.
- Se adaugă cubul instant și se amestcă bine. Se gustă dupa 5 minute și se pune și a doua lingură de zahăr dacă este necesar.
- Se potrivește de sare și piper, se adaugă busuoicul uscat și se lasa cam 30 minute pe foc. Se pasează și se servește!
-