În majoritatea cazurilor prefer ca pastele mele sa fie acompaniate de o salată. Simt nevoia de ceva ușor întepător, răcoros. Rețeta de mai jos este una forte simplă și se comportă bine la cuptorul cu microunde, numai că să aveți grijă să nu încălziți și salata. Deși nu este cea mai des întâlnită combinație merge foarte, foarte bine.
Pentru salata eu am folosit 4 ardei copți și o linguriță de condimente.
Pentru două porții de paste:
- 170gr paste conchiglie
- 150gr cremă de brânză
- 4, 6 ciuperci
- 1 cățel de usturoi
- ulei de măslinesau 50g unt
- câteva frunze de busuioc proaspăt
- sare, piper
Pentru salată
- ardei copt
- ulei de măsline extravirgin
- oțet balsamic
- busuioc, oregano
- sare, piper
- Pastele se fierb în cel puțin 2 litri de apă cu o lingură de sare. În funcție de pastele alese se lasă să fiarbă conform timpului recomandat.
- Ciupercile se taie felii și se călesc în untul încins. Se adugă usturoiul pisat și se lasă un minut. e adaugă crema de brânză împreuna cu câteva linguri din apa în care au fiert pastele și se amestecă până se obtine un sos cremos.
- Se adauga pastele scurse, se potrivește de sare și se servește cu busuioc proaspăt și piper.
- Pentru salată se taie ardeii copți și se adaugă ulei oțet și condimente. Poftă bună!
Labels: ardei, ardei copt, ardei gras, branza, ciuperci, paste, pranz, vegetarian, zblog