Omletă la cuptor (Fritatta) cu ardei copt și telemea

Când trebuie să gătești pentru mai multe persoane dimineața, încearcă fritata. Este o rețetă italiană, nicidecum spaniolă; cea spaniolă are un alt ingredient, la fel de important ca ouale: cartoful. Dar despre asta putem să discutăm și altă data! Să revenim la cea mai ușoara omletă. Mai jos este una din combinațile mele preferate,
În schimb, știi care este partea cea mai bună? Iese cam cu tot ce ai în frigider... și așa descoperi combinații noi. Recomand din suflet să folosești hârtia de copt, asta dacă nu ai cumva super mega anti aderenta tava. Să cureți omletă de pe fundul tavii nu este cea mai drăguță activitate. Tried and tested!
P.S. Dacă nu vrei să prăjești ceapa, poți pune direct în compoziție o ceapă verde tăiata oblic.

Pentru 3-4 persoane ai nevoie de:

  1. Se bat ouăle cu apa sau laptele. 
  2. Într-o tigaie se călește bine ceapa tăiata peștișori cu un praf de sare. Dacă se vrea, împreună cu o lingriță de zahăr și una de oțet se poate carameliza. 
  3. Se adaugă ardeii copți și se amestecă bine. Se ia de pe foc.
  4. Se lasă 1 - 2 minute, apoi se toarnă peste ouă împreună cu sarea și piperul. 
  5. Se unge cu unt/ulei o hârtie de copt, se toarnă compoziția,se pun cuburile de telemea,  se presoară cu busuioc și oregano și se dă la cuptor - foc mediu pentru aproximativ 20-30 de minute.( Depinde de grosime.) Poftă bună să aveți!
















Labels: , , , , , , , , ,