Spaghete chinezești cu fructe de mare

Așa era numit in meniu unul din preparatele mele preferate. Și sunt absolut sigură că în majoritatea restaurantelor chinezești din România o sa îl găsești fix sub același nume.
Acum, să fim clari de la început, cu toții suntem conștienți că (majoritatea) amestecurilor de fructe de mare din comerț nu sunt de cea mai bună calitate, însă în rețete ca acestea merg perfect. Și cu un pic de atenție chiar poți să eviți să mănânci cauciuc. 
Dacă nu ai mai gătit tăiței de orez să știi că sunt foarte simpli. Majoritatea pachetelor sunt împărțite în porții. Într-o oală cu apă fierbinte se scufund si se lasă câteva minute. Eu le mai despart cu o furculiță din când în când și după 5 minute încep să le gust. Le scot atunci când aproape gata, când muști din ele și sunt al dente. Ele se vor găti complet în tigaie.
N-ai wok? Nici o problema. Ies la fel de bune în orice tigaie ai folosi. Ah... am menționat că sunt de luat la muncă? Sunt la fel de bune după o zi, ținute în frigider și reîncălzite.


Pentru un pachețel ai nevoie de:
  1. Tăițeii se scufundă în apă fierbinte pentru aproximativ 5 minute, Când sunt al dente se scurg.
  2. Se încinge tigaia, se pune oul si se amestecă încontinuu până când se obține resturi de omletă. Se pune pe o farfuie.
  3. Se mai adugă o lingură de ulei în aceiași tigaie și se adaugă fructele de mare. Se țin pe foc cam 2 minute. Dacă au lăsat apă prea multă, se scurge, 
  4. Se adauga ghimbirul proaspăt și o lingură de ulei, După 30 de secunde se adugă și restul legumelor împreună cu usturoiul. Dacă se folosește ghimbir măcinat se adugă pe deasupra legumelor acum. 
  5. Soul de soia se amestecă cu zahărul și amidonul diluat cu apă (dacă se folosește). 
  6. Dupa un minut două când totul s-a gătit dar este încă ușor crocant, se adugă tăițeii, omleta și sosul, Se amestecă bine pentru maxim încă un minut. 
  7. Se servește cu susan și alune caju. Poftă bună.

 





Labels: , , , , , , , , , , ,