Couscous este una din acele boabe care nu-mi lipsesc nicicând din cămară. Îl prefer în special la micul dejun, după cum bine știți de aici, dar am găsit o rețeta și mai simplă. Dacă ai ardei copti prin friger, fugi repede și încearcă rețeta de mai jos. O să îți începi ziua mult mai bine.
Acum in privința couscous-ului... pastele mici taiate nu sunt couscous.Couscous-ul se face din apă cu grâu dur având un proces diferit față de cel al fabricării pastelor. Așa că recomand couscous-ul cu granulație mică.
Dacă ardeii sunt deja facuți salată (cu ulei și oțet) nu este nici o problema. Întăi îi amesteci în salată după care potrivești de ulei și oțet.
Pentru doi adormiți ai nevoie de:
- 3-4 ardei copți, tăiați fâșii
- 6 linguri de couscous
- 2 fâșii de bacon crud afumat (opțional)
- 1 ardei iute
- 2 ouă
- 1-2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1/2 linguriță de busuioc uscat
- un vârf de cuțit de supă instant (la cub)
- oțet balsmic (poate fi înlocuit cu zeamă de lămăie)
- sare, piper
- Se pune couscous-ul într-un castron si se toarnă apa fierbinte (în care a fost dizolvat puțin din cubul instant). Apa trebuie sa acopere couscous-ul cam cu un deget. Se acoperă/
- Se lasă 5 - 10 minute până cand toata apa este absorbită.
- Se amestecă couscous-ul cu ardei copti, ulei oțet balsamic busuioc si se potrivește de sare și piper.
- Într-o tigaie fara ulei se prajește, la foc mic, baconul până când devine crocant.
- Se scoate și în aceiași tigaie se prajesc ouale (moi)/. Se aduga cam o lingură, două de ulei dacă este necesar.
- Se pun ochiurile peste salată și se presoară cu bacon și ardei iute.
P.S. Eu am adăugat și puțin mărar, nu mă puteam abține. Poftă bună!
Labels: ardei, ardei gras, bacon, couscous, dejun, mic dejun, oua, zblog