La mine la birou, în fiecare vineri facem o chestie foarte faină. Pe rând fiecare aduce ceva gătit de el: că o fi o prăjitură, că o fi pâine sau răcituri, nu contează, numai să fie făcut cu mânuțile tale. Eu sunt o mare fană cheesecake și de ceva timp tot mă gândeam că recent, de când sunt prin Cluj, nu am mâncat o feliuță de Oreo Cheesecake. Și m-am pus pe treabă și a fost un success total.

Ai nevoie de:
- 36 de biscuiți Oreo
- 600gr cremă de brânză
- 500ml friscă lichidă
- 2-3 linguri zahăr pudră
- 1 lingurița esență de vanilie
- 50gr unt topit
- 1 lingură rasă de amidon (opțional)
- Într-un procesor sau un blender se pun 24 de biscuiți (cu tot cu cremă) până când totul capata o culoare uniformă. Se adăuga untul topit și se amestcă bine.
- Se pune compoziția pe fundul unei tăvi si se preseaza cu mâna/lingura/pahar până când este totul uniform. Se dă la frigider.
- Folosind un mixer se bate frișca lichidă pănă când se întărește foarte bine (cam 5 minute). Se adaugă crema de brânză, zahărul pudră, amidonul și esența de vanilie și se continuă se se amestece până când este încorporată.
- Se iau 6 biscuiți si se sfarmă în bucățele mici (cu mână) și se amestecă din nou cu mixerul Evitați sa amestecați prea mult.
- Se toarnă peste blatul facut și se decorează cu cei 6 biscuiți rămași. Se lasă peste noapte la frigider(minim 4 ore)
Tips and tricks
Amidonul are rol de întăritor, și dacă știi ca tortul va sta mai mult timp la temperatura camerei e bine să îl folosești. Poate fi înlocuit cu gelatina dizolvată in câteva linguri de lapte.
Eu am mai folosit un pachet de Oreo. Am pus 5 biscuiti întregi, doi i-am rupt în jumătate si vreo doi i-am dat prin razătoare. Cu tot cu cremă!
Labels: biscuiti, branza, ceva dulce, cheesecake, desert, dulce, oreo