Inele de ceapă delicioase

Dacă nu știi cu ce să acompaniezi berea proletară de vineri seara, uite o idee: inele de ceapă. Din alea bune, neuleioase, neînecate ân aluat. Nici eu nu știam că există până când nu le-am facut cu mânuța mea. Și ce bune au ieșit! Crocante și aromate! "Șmecheria" este că trebuie să te hotărăști cam cu 30 de minute, preferabil 1 oră înainte să le faci.


Pentru o gustărică de împărțit cu cel drag ai nevoie de:


  1. Se taie ceapa rondele cam de 1/2 cm sau 1 cm grosime. Apoi se despart inelele. 
  2. Se toarnă laptele peste ele și s lasă la frigider o oră. Se poate si jumătate de oră. 
  3. Se scurg (cu mâna) si apoi se tavălesc in amestecul de faină cu condimente. 
  4. Se prăjesc in baie de ulei 1-2 minute.  Spor la bere!

Sfaturi:
Se pot prăji și în tigaie numai să aveți cam 2 -3 degete de ulei.
Să ai grijă să le desparți înainte să le pui la prăjit, că să nu te trezești cu o cocloașă mare de ceapă. Deasemenea, dacă ai făcut mai mult prăjește-le în ture










Labels: , , , , ,