Salată vietnameză cu (resturi de) pui

Mie nu-mi place să arunc mâncare și am reușit să gasesc diferite metode de a le folosi. Resturile de la un pui rotisat sau de la o friptură sunt perfecte pentru această salată rece.  Durează doar 5 minute, pe ceas!



Pentru 3 persoane ai nevoie de:




  1. Într-un bol se amestecă zeama de lămâie cu zahărul, sosul de pește, ulei, sos de soia ghimbir si usturoi. 
  2. Se pune o oală plină cu apă la fiert. Imediat cum dă apa în clocot s ia de pe foc și se pun tăițeii și algele pentru 5 -10 minute. Încercați tăițeii înainte de a-i scoate.
  3. Înre timp morcovul se taie julienne si castravetele bețisoare.Dacă vrei ca salata sa fie mai crocantă se adaugă și o mână de varza tăiată subțire. 
  4. Când tăițeii sunt gata se scurg și se trec printr-un jet de apă rece.
  5.  Se amestecă cu legumele tăiate si sosul făcut. Se presoară pe deasupra ceapa verde și alune sfărmate. Poftă bună!




Labels: , , , , , , , ,