Paste cu spanac, bacon si ciuperci

Şi bine înţeles... brânză. Ideea mi-a venit într-o zi ploioasă, când nu aveam nici o intenţie de a păşi afară.. aşa că am luat tot ce aveam la îndemână şi a ieşit minunaţia asta de paste.

Pentru un cuplu ai nevoie de:
  1. Într-o oală, încălzeşte apă cu o lingură de sare. Când fierbe, pune pastele si fierbe-le al dente. 
  2. Între timp, pune spanacul într-un bol cu apă călduţă. Se va dezgheţa în maxim 10 minute. Când este gata stoarce toată apă din el.
  3.  Baconul se taie feliuţe şi se prăjeşte într-o tigaie (fără ulei) până devine crocant. Baconul va lasa destulă grăsime, dar se poate adăuga şi o lingură de ulei. 
  4. Se adaugă usturoiul şi ciupercile feliate şi se lasă câteva minute. Imediat se pune şi spanacul şi se sotează bine. Se adaugă cam 1/4  - 1/2 cană de apă în care au fiert pastele împreună cu crema de brânză. 
  5. Se amsteca bine şi se adaugă pastele. Se potriveşte de sare şi piper, se stropeşte cu ulei de măsline şi se serveşte!



Labels: , , , ,