Şi bine înţeles... brânză. Ideea mi-a venit într-o zi ploioasă, când nu aveam nici o intenţie de a păşi afară.. aşa că am luat tot ce aveam la îndemână şi a ieşit minunaţia asta de paste.
Pentru un cuplu ai nevoie de:
- 200 gr spaghetti
- 3 fâşii de bacon
- 2 cuburi de spanac congelat (tăiat)
- 3 căţei de usturoi
- 100 grame ciuperci
- 2 linguri crema de brânză
- sare, piper
- ulei de măsline extravirgin - opţional
- Într-o oală, încălzeşte apă cu o lingură de sare. Când fierbe, pune pastele si fierbe-le al dente.
- Între timp, pune spanacul într-un bol cu apă călduţă. Se va dezgheţa în maxim 10 minute. Când este gata stoarce toată apă din el.
- Baconul se taie feliuţe şi se prăjeşte într-o tigaie (fără ulei) până devine crocant. Baconul va lasa destulă grăsime, dar se poate adăuga şi o lingură de ulei.
- Se adaugă usturoiul şi ciupercile feliate şi se lasă câteva minute. Imediat se pune şi spanacul şi se sotează bine. Se adaugă cam 1/4 - 1/2 cană de apă în care au fiert pastele împreună cu crema de brânză.
- Se amsteca bine şi se adaugă pastele. Se potriveşte de sare şi piper, se stropeşte cu ulei de măsline şi se serveşte!
Labels: bacon, ciuperci, paste, principal, zblog