Trebuie să recunoaștem că în ultimul timp, cartofii prăjiți s-au transformat într-un subiect de-a dreptul tabu. Cu toții îi înfulecăm în miez de noapte, simpli, cu usturoi pe deasupra sau îndesați într-o shaworma rece. Dacă avem peste 10 moduri în care putem eleva un banal dovlecel, ar fi păcat să uităm de comoara copilăriei, această masă așteptată,pe care o primeai mai ales la bunici.
Mai jos ai o idee, prima din serie, cum să aduci un pic la viață cartofii prăjiți. Având în vedere că suntem în plin sezon, am folosit cartofi noi pe care nu i-am decojit, și i-am tăiat wedges. Dar pentru rețeta de mai jos recomand cei albi, tăiați bastonașe nu prea subțiri
Pentru o famile ai nevoie de:
- 1kg cartofi
- 500ml ulei
- sare
- Se curată și se taie cartofii. Se spală bine în apa rece, cam un minut.
- Se pun pe un prosop curat și se tamponează bine, bine.
- Într-un ceaun, tigaie încăpătoare, sau wok se pune uleiul și se lasă la încins la foc mediu (spre mic). După 5 minute se adaugă cartofii (în ture) și se lasă cam 6 minute la prăjit până când se fac ușor aurii dar nu își schimbă culoarea.
- Se scot pe un prosop de hârtie și se absoarbe tot uleiul și se lasă cam 5-10 minute.
- Tigaia se pune pe foc mare și cartofii se mai prăjesc odată pentru 3-4 minute, sau până când căpăta o culoare auriu - maronie. Poftă bună!
Labels: cartofi, garnitura, zblog