Un fel de Pad Thai

 Aceasta este interpretarea unui fel de mâncare tradițional thailandez, după cum spune și numele. Nu am avut ocazia să gust "the real deal", ci varianta europenizată, așa că titlul îi face dreptate: "un fel de"
 Tips: 
     Sosul de pește este esențial și nu are înlocuitor. Îl găsești în majoritatea magazinelor, la secțiunea de mâncare internațională, la un preț ok de aproximativ 7 lei. Să nu te sperii de mirosul lui, căci are un gust extraordinar. Ah.. și te asigur că nu va rămâne uitat în colțul frigiderului, și în curând voi posta mai multe rețete unde îl poți folosi.
     Zahărul brun se poate înlocui cu cel alb.
     Nu lăsa  tăițeii prea mult la înmuiat!
     Pe deasupra merg foarte bine alune cashew, îi da un plus de gust.
    Ghimbirul proaspăt se poate substitui cu cel măcinat - sunt identici ca aromă
    Poți folosi și broccolli congelat, numai să scurgi apa rămasă.


 
 Pentru o singură persoană ai nevoie de:


 


  1.  Într-o oală se fierbe apa. Se ia de pe foc, se pun tăițeii și se lasă la înmuiat pentru aproximativ 5-10 minute. 
  2. Se taie ceapa, morcovul, ardeiul gras și varza fâșii subțiri. Usturoiul se toacă mărunt. 
  3. Într-un bol se amestecă sosul de pește cu zahărul și cu 2 lingurițe de zeamă de lămâie. 
  4.  Se încinge uleiul  într-o tigaie . Se adaugă broccolli, și se lasă 2-3 minute. Se adaugă restul legumelor, împreună cu usturoiul și ghimbirul și se amestecă. Se mai lasă aproximativ un minut. 
  5. Se da totul într-o parte, se sparge oul,  și se amestecă bine - până când este făcut bucățele mici. 
  6. Se adaugă tăițeii scurși de apa, împreună cu sosul format și sare. Se amestecă și se servește presărat cu alune si chili, și cu o felie de lămâie lângă.  Eu nu am avut, și am înlocuit cu susan. 

 


Labels: , , , ,