Pui în crustă de orez cu lămâie

 În o  cărticica de la Adevărul, cu rețete asiatice am descoperit acest pui, care a devenit cina mea preferata.  Crocant, cu sosul dulce acrișor de lămâie, vei vrea să mânaci asta până și la micul dejun. Într-adevăr, nu o faci una două, dar te asigur că cele 40 de minute petrecute în bucătărie se vor merita pe deplin. 


 Pentru o fată singură în noapte vei avea nevoie de:
 Se ia orezul, se spală bine în 3 ape, iar apoi se fierbe, la foc mic până când  se evaporă apa, dar nu de tot. Se dă apoi prin blender până când se obține o pastă groasă. Se lasă să se răcească nițel, iar apoi se adaugă un ou, coaja rasă de la jumătate de lămâie și sare. Se amestecă.
 Pieptul de pui se da prin făină, iar apoi prin compoziția de orez. Se prăjește într-o tigaie încinsă, până când  devine auriu și puiul este gătit ~ 10 minute.
 
 Într-o cratiță se amestecă sucul de la jumătate de lămâie, cu zahărul. Se fierbe la foc mic, până când se topește zahărul. Se adaugă amidonul, dizolvat în apa. Se gustă, și dacă este prea înțepător se adaugă  apă . Se amestecă până când se îngroașă și se toarnă peste pui. 
Poftă  bună !





 





Labels: , , ,