Paste cu dovlecei, porumb și ceapă caramelizată

 Un prânz ușor de vară, care durează 10 minute. Merge de minune și luat că pachet la servici și reîncălzit. Tried and tested. E o rețetă de bază însă se pot adaugă condimente după plac. Eu am stropit toul cu lămâie, pentru că simțeam că avea nevoie de un zing, dar recomand să lăsați frâu liber imaginației.

 Pentru un cuplu ai nevoie de:





  1.  Se pun pastele la fiert în apa clocotită cu sare. 
  2. Între timp ceapa se taie julien (peștișori), iar folosind un curățător de legume, dovlecelul se face fâșii subțiri, dar late. 
  3. Într-o tigaie se închinge lingura de ulei, și se prăjește ceapa la foc mic. Când începe să capete culoare, se adaugă un praf de zahăr și oțetul. Se mai lasă la prăjit până când devine ușor maronie, dar nu arsă. 
  4. Se adaugă porumbul, dovlecelul și usturoiul strivit și se amestecă pentru încă un minut două. Se adaugă pastele fierte peste compoziție, împreună cu două linguri de apă în care au fiert și se amestecă totul bine.  Se potrivește de sare, și se pune cașcavalul ras, piperul și uleiul de măsline pe deasupra. Poftă bună! 


Labels: , , , ,