Prăjitură cu morcov, portocală și nucă

 Înțeleg că primul lucru care îți vine în minte când spun "prăjitură" nu este morcov, dar vei fi plăcut surpins/ă cât de bine merge. 
  Este un tort dulce, foarte fraged și deloc înecăcios. Merge foarte bine lângă  înghețată  de vanilie, simplu, sau dacă dorești să faci o cremă, bate rapid 3 linguri de smântână, cu una de unt și 2 de zahăr pudră. Același cantități de jos va sunt perfecte pentru a face 12 brioșe. Mare grijă la scorțișoară!  Prea multă și prăjitura va deveni iute și necomestibilă.  
  

 Aveți nevoie de: 
 200 grame făină 
 1 linguriță praf de copt 
 175gr zahăr 
 150ml ulei 
 2 ouă 
 200 grame morcovi rași 
 1/2 linguriță scorțișoară 
 coaja rasă de la o portocală 
 50grame nucă (tăiată mărunt sau măcinată) 
 semințe (opțional) 

  1.  Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul și scorțișoara.
  2.  Într-un bol se amestecă uleiul cu ouăle. Compoziția se aduaga peste făină împreună cu coaja de portocală, morcovii rași și nuca. Dacă dorești să ai mai multă textură recomand să tai nuca mărunt, nu să o macini. 
  3. Amestecul se pune într-o formă unsă cu unt sau ulei și se presoară semințe pe deasupra (opțional). Se dă la cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute. Pentru a verifica dacă aluatul este făcut, se ia o scobitoare și se infing în centru. Dacă nu se lipește aluatul de ea și este uscată -it's done! Poftă bună la împărțiț cu prietenii.  
  

Labels: , , , ,