Aripioare lipicioase cu miere și sos de soia

 Deși nu au foarte multă carne pe ele, recompensează cu pielița din belgus. Iubesc aripioarele! De ce? Foarte ușor de făcut, foarte gustoase, le mânaci cu mână și sincer... nici reci nu's rele. Rețeta de mai jos e una din preferatele mele. E tipul de mâncare pe care îl faci când vin prietenii la tine.Puțin de stat "la cratiță" așa că îți va rămâne timp de petrecut cu ei.

 Era un zvon care circula, că mierea ar fi foarte toxică dacă e încălzită. Nu. Fals. Doar își pierde din enzime, deci din  proprietățile  sale. Un articol (în engleză) cu mai multe informații: http://grist.org/article/2009-10-28-heat-makes-honey-toxic-and-other-myths-of-the-hive/ și pentru mai multe informații despre miere: http://www.dawn.com/news/597303/myth-buster-want-some-honey

 Pentru 3 prieteni buni ai nevoie de:


  1.  Se zdrobește usturoiul bine. Amidonul se dizolvă în apa,  iar apoi se adaugă sosul de soia, mierea, ketchupul, zeama de lămâie, sare piper și chilli.  
  2. Aripioarele de pui se spală bine, li se taie codița, iar într-un castron se amestecă cu sosul de mai sus. Se pot lăsa 10-15 minute să se marineze. 
  3. Într-o tavă se pun aripioarele cu tot cu sos și se dau la cuptor. Se întorc din când în când până sunt gata -aproximativ 45 de minute. Recomand ca tava să nu fie foarte mare, astfel încat aripioarele să stea în sos. 
  4.  Se scot și se presoara cu ceapă verde și susan. Se servesc lângă prieteni și o bere rece.  

Labels: , , , ,