Știu că a fost o săptămână (mult prea) liniștită pe blog, însă m-am reîntors în forță cu niște salate numa' bune pentru căldura de afară. Cea de jos a devenit preferata mea, și o recomand alături de o friptură în sânge. Eu am folosit sfeclă feliată la borcan, însă dacă va simțiți niște eroi(ne), puteți cumpăra sfeclă proaspătă și să o rumeniți în cuptor.
Pentru 2 porții ai nevoie de:
- o mână mare de rucolă
- 100 gr feta
- 10 felii de sfeclă
- 1 lingură de ulei
- 1 linguriță de miere
- câțiva stropi de zeamă de lămâie
- sare
- Se așează rucola pe farfruie. Fellile de sfeclă se taie în bucățele potrivite, și se pun alături de rucola. Pe deasupra se sfaramă brânza feta.
- Într-un castronel se amsteca uleiul, mierea și zeama de lămâie și se toarna pe deasupra. Și atât! E chiar atat de simplă. Să aveți poftă!
Labels: branza, feta, garnitura, rapid, salata, vegetarian, zblog