Pui în crustă de muștar

 Uite o rețetă perfectă pentru un weekend leneș! De ce? Păi..nu ai prea mult de dres, nici de învârtit , și cu atât mai puțin de curățat. Eu am folosit o pulpă, și un piept fără piele, să văd care merge mai bine. Pot spune cu dragă inimă că că pulpa a ieșit mai bună, și nici pieptul nu ar fi fost rău  dacă ar fi avut piele. Cât despre pesmet... eu am folosit firmituri de pâine, și nu recomand cel fin din comerț.(decât în cazuri extreme). Cât despre muștar, eu am mers pe varianta clasică: de Tecuci; dar nu cred că ar strica deloc cel cu hrean sau franțuzesc. Gata cu vorbăria, mai jos aveți tot ce vă trebuie și o poză pentru referință.
 
 Pentru 2 gurmanzi ai nevoie de:  1. Puiul se condimentează cu sare și piper, și se pune cu piela în jos în tava unsă. Se da la cuptor pentru 20-30 de minute, având grijă ca la jumătatea intervalului să se întoarcă.  
  2. Într-o tigaie, se prăjește în unt usturoiul și ceapa ,ambele tăiate mărunt. Se ia de pe foc și se adaugă cimbrul și pesmetul. 
  3. Înr-un castron se amestecă muștarul și maioneza. Se scoate puiul de la cuptor , se întinde bine sosul de muștar și se presară din abundență pesmetul. Se pune înapoi în cuptor pentru 10 minute. 
 S'aveti poftă! 


Labels: , ,