Uite că a venit și vremea lor. Piețele sunt pline de cartofi noi care de care mai micuți, curăței și frumoși. Așa de mult mi-au încântat ochii, întrucât am zis că trebuie să-mi fac pofta. Am luat juma' de kilogram și repejor m-am dus acasă și i-am făcut cum m-a tăiat capul. Rezultat a fost suprinzator de bun (trebuie să pun asta și pe seamă cartofilor)
Pentru 2 -3 garnituri ai nevoie de :
- 500 gr cartofi noi
- 2 cepe verzi
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță unt
- 1/2 linguriță rozmarin
- sare, piper
- pătrunjel
- 1 cățel usturoi pisat
- Se spală cartofii bine bine, și se pun la fiert în apă cu sare pentru 15 minute.
- După ce au fiert se scot , se strecoară și se lasă un minut abuind. Între timp într-o tigaie să încing cele 2 linguri de ulei. Dacă aveți ulei de măsline e numa' bun.
- Se pun cartofii și se prăjesc pe toate părțile. Se adaugă puțin rozmarin, sare, piper și usturoiul pisat
- După vreo 5 minute, se adaugă untul,ceapa și pătrunjelul tăiat mărunt, se amestecă de vreo 2, 3 ori și gata! Se iau doi prieteni și se pun la masă.
Pentru aspect mai rustic, eu am strivit ușori cartofii în timp ce să prăjeau. S'aveti poftă!
Labels: cartofi, garnitura, rapid